Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

STUDENT

På Geobiblioteket hittar du litteratur inom de geovetenskapliga ämnena samt inom miljövetenskap och hållbar utveckling.

Om du studerar på INES, GIS-centrum, Geologiska institutionen eller LUMES så är Geobiblioteket ditt hemmabibliotek. Det är här du hittar din kurslitteratur.

På Geobiblioteket finns det gott om studieplatser, en datorsal med 7 datorer samt flera möjligheter till utskrifter och kopiering. Vi har en särskild dator med lässtödjande program och det finns även ett grupprum.

Kurslitteratur

All kurslitteratur är placerad på en särskild hylla i biblioteket. I lånedisken finns också en hylla med ett referensexemplar av varje kursbok. Sök i Lovisa för att se vilka böcker som finns tillgängliga och för att ställa dig i kö på det som är utlånat.

Lånetiden är 2 veckor, med möjlighet till förlängning. Läs mer under Lånetider och förseningsavgifter vad som gäller för just kurslitteratur.

Om du läser på distans så tillhandahåller vi i viss mån kurslitteratur i elektronisk form, via LUBsearch.

Låna

Om du är student så kan du använda ditt LU-kort för att låna material från biblioteken inom LU. Om du ej har haft lånekort tidigare så börjar du med att hämta ut ditt LU-kort, fyll sedan i webbansökan om bibliotekskonto och gå till biblioteket och aktivera ditt LU-kort.

Läs under LÅNA för mer information och vad som gäller om du t. ex. är distansstudent. 

Access till e-resurser

För att komma åt våra e-resurser när du är utanför campus så loggar du in med ditt studentkonto.  Våra e-resurser hittar du i LUBsearch.

Kontakta oss

Om du behöver hjälp med att söka information, skriva en referens eller något annat biblioteksrelaterat, hör gärna av dig till:

britta [dot] smangs [at] geobib [dot] lu [dot] se

046-222 3960

Bild interiör
Sidansvarig:

Öppettider

Måndag - fredag 10.00-16.00

Lördag - söndag   STÄNGT

Biblioteket är STÄNGT
torsdag och fredag 22-23 februari
pga ombyggnad

Avvikande öppettider

WIFI - eduroam

Studenter och anställda vid Lunds universitet har åtkomst till wifi via eduroam, ett krypterat nätverk. 

Uppkoppling till eduroam:

Logga in med ditt student-id, men lägg till "@lu.se" i slutet

För konfigurering av eduroam till Mac, Windows mfl., se studentsidorna på lu.se