Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tryckt material

Geobiblioteket har en stor samling tryckt material inom de geovetenskapliga ämnesområdena och inom miljö- och hållbarhetsstudier.

Böcker

I både LUBcat och LUBsearch kan du söka efter böcker och annat tryckt material som finns på biblioteken vid Lunds universitet.

Om du inte hittar det du söker i LUBcat eller LUBsearch kan du använda LIBRIS, den nationella bibliotekskatalogen. Där ser du om boken finns på något annat högskole- eller forskningsbibliotek i Sverige och du kan i så fall fjärrlåna den. Lån inom Norden är avgiftsfria.

Läs mer om fjärrlån

Svensktryck

Universitetsbiblioteket är ett pliktleveransbibliotek och skall, vid sidan om Kungliga biblioteket, bevara allt svenskt tryck för framtiden. Därför kan du finna och beställa fram nästan allt som utgivits i Sverige sedan slutet av 1600-talet. De mesta finns inlagt i bibliotekskatalogen LUBcat, men äldre tryck från 1957 och bakåt finns också i Katalog -1957. Använd den om du inte finner vad du söker i LUBcat!

Tryckta tidskrifter

Söker du en tryckt tidskrift är det enklast att söka fram den på sin titel i LUBcat. Då ser du vilka årgångar som finns och vilket bibliotek det är som har dem.

LUBITO

Som student och forskare på Lunds universitet kan du beställa gratis pdf-kopior av vissa utländska och svenska tidskrifter som finns på Universitetsbiblioteket. Använd ditt Studentkonto eller LUCAT för att logga in.

Sök i LUBITO

 

Sidansvarig: