Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Elektroniskt material

Geobiblioteket har tillgång till en stor samling elektroniskt material inom de geovetenskapliga ämnesområdena och inom miljö- och hållbarhetsstudier.

Sök artiklar i LUBsearch

LUBsearch är en gemensam ingång till olika typer av material som finns på våra bibliotek. När du söker efter artiklar i LUBsearch så söker du alltså samtidigt i många olika databaser, e-tidskrifter m.m.  

Avgränsa

Eftersom du söker samtidigt i många databaser så kan det vara bra att avgränsa och precisera din sökning. Kanske söker du t. ex. ett specifikt ämne, en författare eller material som är peer reviewed?
Du kan också pröva att söka i en enskild databas. Då har du möjlighet att precisera sökningen litet bättre genom ämnesordslistor m.m.

Läs hela dokumentet

Dokumenten i sin helhet kan du nå direkt via sökträffen eller via LU Full Text Finder. Om vi inte har tillgång till dokumentet når du beställningsformulär för fjärrlån via LU Full Text Finder.

Fler sökmöjligheter

Högst upp på LUBsearchsidan finns det en meny som ger dig två ytterligare ingångar till Lunds universitets elektroniska resurser: ePublications och Databases A-Z.

ePublications är ett bra sätt att söka upp specifika tidskrifter och e-böcker. Där kan du också söka efter artiklar inom en given tidskrift.
Gå direkt till ePublications

Databases A-Z ger dig tillgång till alla de olika databaser som Lunds universitet har tillgång till så att du kan söka i dem var och en eftersom alla inte är indexerade i LUBsearch.
Gå direkt till Databases A-Z

E-böcker

E-böcker kan du läsa online eller ladda ner. Om du är utanför campus måste du logga in med LUCAT/Studentkonto för att kunna låna och läsa e-böcker. 

Du kan söka efter e-böcker i LUBcat eller i  LUBsearch.

Notera att det kan variera från bok till bok hur länge du får ha ett lån, likaså kan det skilja sig åt hur mycket du får skriva ut från en e-bok.  

E-böcker - guider

Länkarna öppnas i nya fönster.

E-tidskrifter

Letar du efter en specifik e-tidskrift kan du söka eller bläddra i listan över alla e-tidskrifter:

ePublications

ALVIN

ALVIN är en söktjänst för digitaliserat kulturarvsmaterial (handskrifter, personarkiv, bilder, kartor och äldre tryck) vid bland annat universitetsbiblioteken i Lund, Uppsala och Göteborg

Sidansvarig: