Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Publicera

Registrera din uppsats i LUP Student Papers

Ditt examensarbete kan registreras och läggas upp i fulltext i LUP Student Papers som är Lunds universitets publikationsdatabas för studentuppsataser. Arbetet blir då även sökbart i Uppsök, en nationell söktjänst för uppsatser.

Manual till LUP Student Papers.

På Universitetsbibliotekets webbsidor kan du läsa mer om upphovsrätt och vad som gäller när du publicerar din studentuppsats.

 

Registrering av forskningsinformation: LUCRIS

LUCRIS är Lunds universitets nya system för att registrera forskningsinformation och det ersätter LUP (Lund University Publications) som registreringsgränssnitt för publikationer. LUCRIS kommer även att innehålla annan forskningsinformation som information om forskare, grupper, projekt och forskningsrelaterade aktiviteter inom t ex samverkan. Alla publikationer som finns registrerade i LUP kommer vid övergången att överföras till det nya systemet.

Datum för lanseringen av LUCRIS:

2016-03-23: LUP (Lund University Publications) stängs för inmatning/registrering av publikationer. LUP kommer att finnas kvar i bakgrunden under en övergångsperiod för att säkra att viss funktionalitet knutet till publikationshanteringen kvarstår. LUP Student Papers påverkas inte av införandet av LUCRIS.

2016-03-29: LUP (Lund University Publications) stängs för granskning av publikationer som är nyligen registrerade.

2016-04-11: LUCRIS öppnar för datainmatning.

Ca 2016-08-22 (nytt datum): Öppning av LUCRIS publika portal, portal.research.lu.se.

Läs på medarbetarwebben om hur du som forskare kan ha nytta av LUCRIS.

 

Policy om registrering

Lunds universitet har en policy för registrering av forskningspublikationer, läs den här: Lunds universitets policy om registrering av forskningspublikationer (2007) 

Avhandlingar - ISBN

Doktorander vid Geologiska institutionen och Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap tar kontakt med Geobiblioteket som ger dig ISBN-nummer.
Du får också ett nummer till din avhandling samt en avhandlingslista som skall finnas längst bak i boken. Är du doktorand i geologi får du dessutom en avhandlingsmall i InDesign.

Skicka ett mejl till robin [dot] gullstrand [at] geobibl [dot] lu [dot] se (Robin Gullstrand) med avhandlingens fullständiga titel så får du hjälp.

 

I Doktorandhandboken kan du läsa mer om vad som gäller inför disputionen:

Råd och anvisningar för doktorand och institution inför disputationen (pdf)

Avhandlingar - fulltextpublicering

Information om registrering och fulltextpublicering av avhandlingar finns att hämta på Universitetsbibliotekets webbsidor.

Open access, parallellpublicering och upphovsrätt 

Verksamhetområdet för vetenskaplig kommunikation vid Universitetsbiblioteket arbetar med stöd inom forskningspublicering, läs mer om Open Access, Parallellpublicering eller Information om upphovsrätt

 

I Doktorandhandboken (Naturvetenskapliga fakulteten) kan du också hitta nyttig information om vad som gäller för dig som är doktorand.

 

 

 

 

 

 

Sidansvarig: