Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kopior och utskrifter

Geobiblioteket har en kombiskrivare du kan använda till kopiering, utskrifter och skanning. Det finns möjligheter att kopiera/skriva ut i färg samt i A3-format. För att kunna använda skrivaren måste du ha ett PaperCutkonto.

PaperCut

Med PaperCut kan du skriva ut, kopiera och skanna. Som student behöver du ett LU-kort samt ett StiL-användar-id och lösenord för att upprätta ett utskriftskonto. Är du tillfällig besökare vid Lunds universitet behöver du få en så kallat walk-in-user-identitet för att upprätta ett konto för utskrifter. Vänd dig till lånedisken så hjälper vi dig!

För att skriva ut eller kopiera behöver du koppla ett utskriftskonto till ditt kreditkort. Om du föredrar att betala kontant går det också att köpa värdebevis i lånedisken. (se nedan)

Våra priser finns i spalten till höger på den här sidan.

Så här gör du:

  • Här hittar du all information du behöver om PaperCut
  • Vill du registrera och koppla ditt kreditkort till PaperCut eller köpa ett värdebevis – klicka här!
  • Vänd dig till lånedisken om du vill köpa ett värdebevis till kontant betalning. Vi erbjuder två valörer till en kostnad av 20 eller 100 kronor. Utskriftsvärdet är 10 respektive 95 kronor. För mer information om priser och registrering av ditt värdebevis – klicka här!
  • Vill du skriva ut (”släppa jobbet”) via din mobil eller din egen dator – klicka här!

Skanning

Du kan skanna på skrivaren. Det krävs dock ett konto. Se ovan under under rubriken PaperCut. Använd funktionen "send to me" så skickas dokumentet automatiskt till din LU e-postadress.

 

Sidansvarig:

Priser PaperCut:

Kontrollpanelen på en kopiator

Kopior & utskrifter, A4 sv/vit: 0,50 kr/sida
Kopior & utskrifter, A4 sv/vit, dubbelsidig: 1 kr resp. 0,90 kr

Kopior & utskrifter, A4 färg: 1 kr/sida
Kopior & utskrifter, A4 färg, dubbelsidig: 2 kr resp. 1,80 kr

Kopior & utskrifter, A3 sv/vit: 1 kr/sida
Kopior & utskrifter, A3 sv/vit, dubbelsidig : 2 kr resp. 1,80 kr

Kopior & utskrifter, A3 färg: 2 kr/sida
Kopior & utskrifter, A3 färg, dubbelsidig: 4 kr resp. 3,60 kr

Skanning är gratis