Meny

Beställa böcker och förnya lån

Köa på utlånade böcker

Om boken du vill låna är utlånad så kan du ställa dig i kö för den med hjälp av dina inloggningsuppgifter.

Om du inte längre vill stå i kö till en bok så kan du själv ta bort din reservation (så länge den inte redan finns för avhämtning av dig).

Beställa böcker från Geobibliotekets magasin

Geobiblioteket har ett magasin med äldre litteratur. Du kan beställa fram materialet i LUBcat och hämta det i lånedisken dagen därpå.

Sök fram boken i LUBcat. Klicka på knappen Köa. Logga in och välj vilket bibliotek du vill hämta boken på. Bekräfta beställningen. När boken finns att hämta i lånedisken får du ett meddelande via e-post. Reserverade böcker hålls i 7 dagar.

Beställa böcker från andra bibliotek i nätverket Lunds universitets bibliotek

Om du söker fram en bok i katalogen som finns på ett annat bibliotek än Geobiblioteket så går det bra att beställa den. Du kan även välja att hämta boken på ett annat bibliotek inom Lunds universitet genom att välja ett annat avhämtningsställe. Du blir meddelad via e-post när boken finns att hämta. Det kan ta 1-3 dagar.

Notera att du inte kan beställa tillgängliga kursböcker.

Förnya dina lån

Om du loggar in i LUBcat så kan du förnya dina lån. Observera följande:

• Det går inte att förnya lån som det är kö på.
  • Kurslitteratur kan förnyas max 10 gånger
  • Övriga monografier från Geobiblioteket förnyas automatiskt, 5 eller 11 gånger beroende på om du är student eller forskare. Därefter måste du lämna tillbaka boken men vi kan ordna ett nytt utlån till dig om det inte är kö på den!

Gör så här:

1. Logga in i LUBcat (hjälp med inloggning)
  2. Under din översikt kan du se alla dina lån.
  3. Markera de böcker du vill förnya och klicka sedan på knappen Förnya markerade.

Om förnyelsen har lyckats så har du fått ett nytt återlämningsdatum. Glöm inte att logga ut.

Förnya forskarlån

Som forskare/lärare får du automatiskt 1 års lånetid på Geobibliotekets monografier (ej kurslitteratur). Om du vill förnya lånet efter detta måste du ta med böckerna till biblioteket och visa upp dem. Därefter kan du få ett nytt utlån om du vill det.

Förnya fjärrlån

Om du önskar förnya dina fjärrlån vänligen kontakta:  bibliotek [at] geobib [dot] lu [dot] se (subject: F%C3%B6rnya%20fj%C3%A4rrl%C3%A5n)

Sidansvarig: