Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Service till låntagare

På den här sidan och i menyn till vänster hittar du information om vad Geobiblioteket erbjuder för stöd och tjänster till sina låntagare.

På Geobiblioteket finns det gott om studieplatser, en datorsal med 7 datorer samt flera möjligheter till utskrifter och kopiering. Vi har en särskild dator med lässtödjande program och det finns även ett grupprum som kan bokas på plats.

Öppettider

Geobiblioteket är öppet och bemannat vardagar 10.00-16:00 men vi har meröppet för våra studenter och forskare. Läs om eventuella avvikande öppettider här.

Meröppettider:

  • Forskare anställda vid Geologiska institutionen och Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap har access alla dagar dygnet runt
  • Studenter vid Geologiska institutionen och Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap har utökad access kring bibliotekets öppettider vardagar kl. 9.00-10.00 samt. 16.00-19.00

Låna böcker

När du vill låna en bok så hämtar du enklast boken själv från hyllan. Börja med att söka fram boken i LUBcat, notera hyllplaceringen och leta sedan upp boken. Personalen hjälper dig med utlånet..  

Beställda böcker och fjärrlån hämtar du ut i lånedisken, personalen hjälper dig. Böcker som är beställda från bibliotek inom LU står kvar i 7 dagar för avhämtning.

Böcker som du beställt från Geobibliotekets magasin kan du hämta dagen efter att du beställt dem.

Återlämna böcker

Du kan återlämna dina böcker i Geobibliotekets lånedisk då biblioteket är öppet. Detta gäller även böcker från andra bibliotek i Lunds universitets biblioteksnätverk.

Du kan även återlämna dina böcker från Geobiblioteket på valfritt annat bibliotek inom Lunds universitet.

Är Geobiblioteket ditt hembibliotek?

Student sitter på golvet

Om du studerar eller är forskare vid Geologiska institutionen och Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap så är Geobiblioteket ditt hembibliotek.

Det är hit du ska vända dig med alla biblioteksrelaterade frågor.