Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny student på Geobiblioteket?

På Geobiblioteket hittar du först och främst litteratur inom de geovetenskapliga ämnesområdena även om andra ämnen också finns representerade. Om du studerar på INES, GIS-centrum eller Geologiska institutionen så är Geobiblioteket ditt hembibliotek. Det är här du hittar din kurslitteratur.

På Geobiblioteket finns det gott om studieplatser, en datorsal med 7 datorer samt flera möjligheter till utskrifter och kopiering. Vi har en särskild dator med lässtödjande program och det finns även ett grupprum som kan bokas på plats.

Geobiblioteket är bemannat vardagar 10.00-16:00 men studenter vid Geologiska institutionen och Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap har utökad access kring bibliotekets öppettider vardagar kl. 9.00-10.00 samt. 16.00-19.00

Lånekort vid Lunds universitets bibliotek

Som student ska du använda ditt LU-kort för att låna material från biblioteken inom LU. Om du inte har ett LU-kort redan så börjar du med att hämta ut ditt LU-kort. Registrera sedan ett bibliotekskonto och gå till biblioteket och aktivera ditt konto.

Här kan du hämta ditt LU-kort

Registrera ett bibliotekskonto

Bibliotekskatalogen LUBcat

LUBcat är en gemensam katalog för alla biblioteken vid Lunds universitet. I katalogen finns framförallt tryckt material men även e-böcker mm. I LUBcat ser du var materialet är placerat, du kan också logga in för att ställa dig på kö om något du söker är utlånat.

Ditt konto

Logga in på ditt konto i bibliotekskatalogen LUBcat för att se alla dina lån och vilka datum de skall återlämnas. Om du loggar in kan du också förnya lånen, ställa dig i kö på utlånade böcker och beställa böcker som är magasinerade eller finns på ett annat av Lunds universitets bibliotek. Du kan hämta beställda och reserverade böcker i lånedisken.

Kurslitteratur

All kurslitteratur är placerad på en särskild hylla i biblioteket. I lånedisken finns också en hylla med ett referensexemplar av varje kursbok. Sök i LUBcat för att se vilka böcker som finns tillgängliga och för att ställa dig i kö på det som är utlånat.

Lånetiden är 2 veckor, men förlängs automatiskt fem gånger förutsatt att det inte är kö på boken. Läs mer under Lånetider och förseningsavgifter vad som gäller för just kurslitteratur.

Om du läser på distans så tillhandahåller vi i viss mån kurslitteratur i elektronisk form, via LUBsearch.

Policy gällande service till distansstudenter

Access till e-resurser

Våra e-böcker och e-resurser hittar du i LUBsearch. Om du befinner dig utanför campus så loggar du enkelt in med ditt studentkonto för att få access till resurserna.

Talböcker

Om du har en läsnedsättning och behöver låna talböcker, läs om Legimus under Läs- och skrivstöd.

Om du har några frågor om detta eller vill boka en tid, kontakta vår ulrika [dot] bjorklund [at] geobib [dot] lu [dot] se (subject: Boka%20m%C3%B6te%20-%20L%C3%A4s-%20och%20skrivst%C3%B6d) (kontaktbibliotekarie).

Kontakta oss

Om du behöver hjälp med att söka information, skriva en referens eller något annat biblioteksrelaterat, hör gärna av dig till:

bibliotek [at] geobib [dot] lu [dot] se

046-222 3960

 

WIFI - eduroam

Studenter och anställda vid Lunds universitet har åtkomst till wifi via det krypterade nätverket Eduroam.

Uppkoppling till eduroam:

Logga in med ditt student-id, men lägg till "@lu.se" i slutet

För konfigurering av eduroam till Mac, Windows mfl., se
studentsidorna på lu.se