Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LÅNA

Geobiblioteket är ett av flera bibliotek vid Lunds universitet. Biblioteket är offentligt och öppet för alla.

Lånekort

Om du är student eller anställd vid Lunds universitet kan du använda ditt LU-kort som lånekort. För dig som studerar är det alltså bra att skaffa ett LU-kort. Om du ej har haft ett bibliotekskonto tidigare så ansöker du också om detta via vårt webbformulär.

Du som ej är knuten till Lunds universitet ansöker om bibliotekskonto via vår webbansökan. Sedan hämtar du ut ett lånekort på något av våra bibliotek. Är du distansstudent så är du hänvisad till att använda den kurslitteratur som finns i elektronisk form. Se vår policy nedan.

Här kan du hämta ditt LU-kort

Ansök om bibliotekskonto

Läs mer om lånekort och villkor.

Policy gällande service till distansstudenter
 

Bibliotekskatalogen Lovisa

Lovisa är en gemensam katalog för alla biblioteken vid Lunds universitet. I katalogen finns framförallt tryckt material men även e-böcker mm. I Lovisa ser du var materialet är placerat, du kan också logga in för att ställa dig på kö om något du söker är utlånat.
 

Mitt konto

Logga in på Mitt konto i bibliotekskatalogen Lovisa för att se alla dina lån och vilka datum de skall återlämnas. I Mitt konto kan du kan också förnya lånen och ändra dina kontaktuppgifter.

 

Har du glömt ditt lösenord?

Om du har glömt ditt lösenord så kan du återställa lösenordet. Här finns även hjälp med inloggning till Lovisa.
 

Låna e-böcker

Våra e-böcker och e-resurser hittar du i LUBsearch. Om du befinner dig utanför campus så loggar du enkelt in med ditt studentkonto eller ditt LUCAT-id för att få access till resurserna.

 

Talböcker 

Om du har en läsnedsättning och behöver låna talböcker, läs om Legimus under Läs- och skrivstöd.

 

 

 

 

 

Sidansvarig:

Öppettider

Måndag - fredag 10.00-16.00

Lördag - söndag   STÄNGT

Biblioteket är STÄNGT
torsdag och fredag 22-23 februari
pga ombyggnad

Avvikande öppettider

KONTAKT

E-post: bibliotek [at] geobib [dot] lu [dot] se

Tel: 046-222 3960