Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Begränsad service

Åtgärder med anledning av covid-19

Öppettider & Meröppet

Biblioteket är tillsvidare öppet vardagar mellan 10-12. Anställda vid Geologiska institutionen och Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap har access alla dagar dygnet runt. Studenter vid dessa institutioner har också utökad access kring bibliotekets öppettider: vardagar kl. 9.00-10.00 samt 12.00-19.00. Tänk på att hålla avstånd till andra personer.

Självservice

Du kan själv låna böcker i lånedatorn (närmast trädet) med ditt LU-kort. För att låna behöver du ha ett aktiverat lånekonto, som du hittar på LUBcat ”Registrera ett nytt konto”. Du kan återlämna böcker i den röda lådan utanför biblioteket eller på något annat bibliotek inom LU som har öppet. Du kan kopiera, skanna och skriva ut i vår kopiator. Här gäller det att ha ett Papercut-konto, info finns bredvid kopiatorn.

Studiemiljöerna

Enligt de nya restriktionerna ska verksamhet i universitetets lokaler begränsas. Geobiblioteket är tillgängligt för studenter och anställda vid Lunds universitet för låneärenden, åtkomst till referensmaterial, utskrifter och kopiering.

OBS! Läsplatser i biblioteket är för tillfället begränsade till endast ett fåtal med 2 meters mellanrum

Fjärrlån

För studenter och anställda vid Geologiska och Naturgeografiska institutionerna kan vi för närvarande endast i undantagsfall beställa fjärrlån från länder utanför Sverige.

Lånetider, förseningsavgifter och hämtning av beställda böcker

Inga förseningsavgifter genereras för tillfället, tills nya besked kommer. Det maximala antalet automatiska omlån för kursböcker är nu utökat till 11, om ingen står i kö. Lånetiderna är desamma som tidigare, och påminnelser skickas ut i vanlig ordning. Om alla biblioteken skulle stänga kommer återlämningsdatum att flyttas fram tills vi öppnar igen.

Om du inte kan komma till biblioteket

Du kan återlämna böcker genom att skicka dem per post, om du inte har möjlighet att lämna på annat sätt, adress: Lunds universitet, Geobiblioteket, Sölvegatan 12, 223 62 Lund.

Om du är sjuk, i karantän, eller fast på grund av reserestriktioner så ber vi dig återlämna så snart förhållandena tillåter. Meddela oss gärna via e-post så att du inte spärras från vidare lån.

Du kan skicka ett ombud för att hämta dina beställda böcker. Ombudet behöver ha ditt lånekort och din legitimation samt sin egen legitimation med sig.

Frågor

Har du frågor eller behöver hjälp utanför öppettiderna 10-12?

Kontakta oss gärna via bibliotek [at] geobib [dot] lu [dot] se. Under öppettiderna kan du också ringa oss, +46 46 222 3960. Om vi skulle bli tvungna att stänga helt, kan du alltid nå oss via e-post.

Vi hoppas kunna återgå till en vanlig tillvaro så snart som möjligt!
Britta, Ulrika, Sabina och Lars-Johan